Goede Doel

             

Stichting Ambulance Wens

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan of mag worden.

Stichting Ambulance Wens vervult wensen voor alle leeftijden en doet dit normaliter met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances. Ook gaat bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee. Zij merken echter dat vooral de patiënten tussen de 17 en 30 jaar het een grote drempel vinden om mee te gaan met de ambulance en op de brancard te gaan liggen. Vaak weten zij nog zoveel kracht te verzamelen voor hun laatste wens dat ze ook nog een paar stapjes kunnen lopen, maar mogen alleen het ziekenhuis of de hospice verlaten onder de medische begeleiding van Stichting Ambulance Wens. Helaas laat deze doelgroep vaker de laatste wens gaan omdat ze te trots zijn om in de ambulance te gaan liggen. Daarom willen wij samen met Stichting Ambulancewens een auto ontwikkelen waarin een comfortabele stoel geplaatst kan worden en nog 3 familieleden mee kunnen. Op deze manier kunnen we voor deze bijzonder jonge doelgroep toch een laatste wens in vervulling laten gaan.

Alle wensen worden voor de patiënt gratis vervuld. Ook de kosten voor de 3 familieleden die mee gaan op de laatste wens worden door de Stichting gedragen. Sommige mensen denken dat Stichting Ambulance Wens alleen het vervoer regelt, maar dat is niet zo. De Stichting regelt al jaren de gehele wens, van toegangskaarten tot bijvoorbeeld het eten aan toe. Per dag vervult de Stichting 5 à 7 wensen en inmiddels zijn er sinds de oprichting in 2007 meer dan 20.775 wensen vervuld.

De Rotary Bladel, Reusel de-mierden heeft deze Stichting Ambulance Wens gekozen als goede doel.

Door deel te nemen aan de Den Engelsen Kempenrally 2024 steun je dit nobele doel. Alle opbrengsten van dit evenement zullen worden aangewend om deze speciale auto te realiseren, waardoor we ook de laatste wensen van deze bijzonder jonge doelgroep in vervulling kunnen laten gaan.

Meer te weten komen over Stichting Ambulance Wens? Lees dan meer op hun eigen website: www.ambulancewens.nl

Voorgaande edities

In de voorgaande edities is er voor € 68.500 aan opbrengsten voor goede doelen in de Kempen gerealiseerd:

  • 2022: €10.000 voor stichting Hartekind
  • 2018: €5.000 voor de stichting GOW ten behoeve van de jonge Mantelzorgers
  • 2017: € 7.000 voor het Ronald McDonaldhuis Zuidoost-Brabant in Veldhoven
  • 2016: Kempenhaeghe, onderzoek naar SUDEP € 9.000
  • 2015: € 6.500 bestemd voor het goede doel: Jeugd en cultuur.
  • 2014: Stichting Leergeld heeft een bijdrage van € 11.000 ontvangen.
  • 2013: Wekelijks voldoende vers fruit voor alle mensen die gebruik moeten maken van de lokale Voedselbank
  • 2012: Een onvergetelijk bezoek aan een pretpark voor 150 kinderen uit gezinnen met een zeer laag inkomen
  • 2011: Stichting Leergeld heeft een bijdrage van € 20.000 ontvangen.

Wilt u ook een bijdrage leveren voor het goede doel? Wij hebben een heel scala aan sponsormogelijkheden. Van natura-leveringen tot financiële bijdragen.

BEKIJK DE OPTIES


Ons goede doel al steunen? Dat kan! Door de QR-code te scannen met uw telefoon kunt u ons goede doel verder helpen om een nieuw, laagdrempelig voertuig te ontwikkelen voor jonge patiënten.