Onze hoofdsponsor Den Engelsen over het goede doel

De Rotary Bladel, Reusel de-mierden heeft dit jaar de Stichting Ambulance Wens gekozen als goede doel.

Over het goede doel; Stichting Ambulance Wens
Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan of mag worden.

Stichting Ambulance Wens vervult wensen voor alle leeftijden en doet dit normaliter met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances. Ook gaat bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee. Zij merken echter dat vooral de patiënten tussen de 17 en 30 jaar het een grote drempel vinden om mee te gaan met de ambulance en op de brancard te gaan liggen. Vaak weten zij nog zoveel kracht te verzamelen voor hun laatste wens dat ze ook nog een paar stapjes kunnen lopen, maar mogen alleen het ziekenhuis of de hospice verlaten onder de medische begeleiding van Stichting Ambulance Wens. Helaas laat deze doelgroep vaker de laatste wens gaan omdat ze te trots zijn om in de ambulance te gaan liggen.

Daarom willen wij in samenwerking met Stichting Ambulance Wens en hoofdsponsor Den Engelsen Bedrijfswagens een auto ontwikkelen waarin een comfortabele stoel geplaatst kan worden en nog 3 familieleden mee kunnen.
Op deze manier kunnen we voor deze bijzonder jonge doelgroep toch een laatste wens in vervulling laten gaan. 

Alle wensen worden voor de patiënt gratis vervuld. Ook de kosten voor de 3 familieleden die mee gaan op de laatste wens worden door de Stichting gedragen.
Sommige mensen denken dat Stichting Ambulance Wens alleen het vervoer regelt, maar dat is niet zo. De Stichting regelt al jaren de gehele wens, van toegangskaarten tot bijvoorbeeld het eten aan toe. Per dag vervult de Stichting 5 à 7 wensen en inmiddels zijn er sinds de oprichting in 2007 meer dan 20.775 wensen vervuld.

Door deel te nemen aan de Den Engelsen Kempenrally 2024 steun je dit nobele doel. Alle opbrengsten van dit evenement zullen worden aangewend om deze speciale auto te realiseren, waardoor we ook de laatste wensen van deze bijzonder jonge doelgroep in vervulling kunnen laten gaan.

Meer te weten komen over Stichting Ambulance Wens? Lees dan meer op hun eigen website: StichtingAmbulanceWens

Meer te weten komen over onze hoofdsponsor Den Engelsen Bedrijfswagens? Lees dan meer op hun eigen website: https://www.denengelsen.eu

Logo Den Engelsen Bedrijfswagens

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.